Pentuinfo
Tavoitteenamme on kasvattaa koiria aktiiviseen rodunomaiseen toimintaan. Pentujen uusien kotien odotamme olevan aidosti innostuneita koiratoiminnasta. Olemme valinneet jalostukseen käytettävät koirat painottamalla käyttöominaisuuksia terveyden ja luonteen ohella. Saksanpaimenkoira on aktiivinen ja kaipaa tekemistä sekä paljon liikuntaa.
Olemme keränneet oheen tietoa aina astutusta edeltävästä ajasta pentujen luovutukseen, sekä meillä pennun hankintaan liittyvää muuta asiaa.
Kaikki koiramme ovat raakaruokinnalla/sekaruokinnalla, niin myös jalostunarttumme. Pohjana ruokinnassa on useita proteiinin lähteitä. Lisäksi on joka päivä ”höysteet” esim. merilevä ja maitohappobakteerit. Marjoja, hedelmiä ja kasviksia on kupissa myös päivittäin. Erilaiset öljyt ja kala, sekä sisäelimet ovat luonnollisesti osa ruokintaa myös. Puuroja emme yleensä keittele, jos haluamme lisätä hiilihydraatteja, annamme raakaruuan lisäksi laadukasta kuivamuonaa. Pyrimme mahdollisimman monipuoliseen ruokintaan ja kiinnitämme erityistä huomiota ravintoon, kun suunnitelmissa on pentue.
Aktiivikaudella astutuksen lähestyessä vähennämme treenausta ja liikutamme tulevaa emää monipuolisesti. Lenkkeilyn ohella on tarjolla omatoimista ulkoilua aidatulla pihalla.
Narttu madotetaan ennen astutusta.
Viimeistään juoksun alkaessa emä jää harrastuksista mammalomalle ja päivät täyttää leppoisammat aktiviteetit ja ulkoilu lauman mukana.
Ruokinta jatkuu samaan malliin ja ruokintakertoja lisätään vähitellen. Kantava narttu syö tiineysajan loppua kohden useita aterioita päivässä, jopa 4-5 ateriaa.
Tiineysaikaan kuuluvat myös madotukset, mahdollinen tiineysultra ja röntgen.
Tiineyden loppupuolella varustamme pentulan, missä tulevalla emällä on mahdollisuus halutessaan rauhoittua erossa muusta laumasta.
Ensimmäiset pari viikkoa emä viettää pentujen kanssa tiivisti, eikä yleensä juuri muuta halua tehdä, kuin huolehtia pennuista, syödä ja käväistä pikaisesti ulkona.
Pentujen liikkuvuuden lisäännyttyä ja kiinteän ruuan syönnin ”harjoittelun” alettua, alkaa aktiivisempi kausi. Vuodenajan sallimissa puitteissa pennut ulkoilevat ensimmäisen kerran n. kolmen viikon iässä. Ensin lyhyitä aikoja useasti, myöhemmin telmien omassa pentuaitauksessaan pihalla.
Päästyään vapauden makuun ja iän karttuessa, pennut viettävät pidempiä aikoja ulkona ja ajoittan myös syövät siellä. Emä saa imettää loppuun asti, jos maitoa ja halua riittää. Pennut aloittavat kiinteän ruuan jauhelihalla ja pentuvellillä. ”Sörsseliin” lisätään uusia aineksia ja mukaan tulee myös kuivamuona. Pennut siis ovat monipuolisella sekaruokinnalla.
Pennuilla on mahdollisuus tutustua myös muihin laumamme jäseniin oman emän lisäksi. Tavallisesti tämä tarkoittaa sitä, että pentuaitauksen takana ulkoilee aikuisia. Onneksemme meille on siunaantunut äidilliset ja sosiaaliset nartut ja jos olosuhteet näin sallivat, voivat muutkin lauman jäsenet viettää aikaa pentujen kanssa vuorotellen lyhyitä hetkiä. Pennuille tämä on loistava tilaisuus saada sosiaalisen käytöksen mallia.
Tarkkailemme pentuja syntymästä aina luovutukseen saakka hyvin tiiviisti. Annamme niille myös yksilöllisiä leikkihetkiä ja laatuaikaa ihmisen kanssa, sekä viemme niitä pienille kävelyille lähimaastoon.
Luovutamme pennut Kennelliiton ohjeiden mukaisesti aikaisintaan 7 viikon iässä, rekisteröitynä, madotettuina, sirutettuina ja eläinlääkärin tarkastamina, josta tulee kirjallinen pentutarkastustodistus.
Pentujen mukana uuteen kotiin lähtee ruokinta- ja hoito-ohjeet ja pentupaketti.
Pennuista laaditaan Kennelliiton kauppasopimus tai sijoitussopimus.
Pennuilla on Agrian piilevien vikojen vakuutus (tämä riippuu ko. ajankohtana tarjolla olevista vakuutuksista).
Spl-kasvattajana voimme liittää sinut Saksanpaimenkoiraliiton jäseneksi , jolloin etuna on ensimmäinen vuosi maksuton. (Tämä voimassa,jos et ole ennestään jäsen.)
Haluamme tarjota kaiken tukemme kasvattiemme omistajille myös tulevaisuudessa. Yhteydenottonne on ilomme ja apua sekä neuvoa on tarjolla 24/7. Meille voi myös aina poiketa käymään ja koiraa näyttämään tai tulla treenaamaan meidän kentälle.
Järjestämme kasvateille tapaamisia ja koulutustapahtumia. Näihin ovat kaikki kasvattimme perheenjäsenineen tervetulleita.
Vastuuntuntoisuutta ja halukkuutta yhteydenpitoon.
Halua ja mahdollisuutta tarjota pennulle arvoisensa aktiivinen, harrastava ja rakastava koti.
Halua luustokuvata ja terveystarkastaa koiransa. Järjestämme yhteisiä väli- ja virallisia kuvauksia, joissa koiran koko luusto kuvataan. Näin mahdollistamme rodun kasvattajien saavan koirien luustoterveydestä arvokasta tietoa, mitä voidaan hyödyntää tärkeitä jalostusvalintoja tehtäessä. Kantamalla kortemme yhteiseen kekoon, meillä on tulevaisuudessakin hyviä ja terveitä saksanpaimenkoiria!
Kun tiedustelet meiltä pentua, liitäthän sähköpostiisi koko nimesi ja puhelinnumerosi. Kerro lisäksi myös hieman tietoja itsestäsi ja koiraharrastustaustastasi, mitä odotat pennulta/ millasta pentua etsit. Myös puhelimitse tapahtuvien tiedustelujen jälkeen kannattaa laittaa lyhyt viesti/viittaus ja yhteystiedot sähköpostiin, niin ne säilyvät meillä tallessa.
Nopein tapa tavoittaa on soitto meille. Ajoittain on pentukiireitä tai yhteydenottoja on niin paljon, että sähköpostiliikenteessä tulee valitettavasti väkisin viivettä.
Otamme pentuihin varauksia joskus jo ennen pentujen syntymää, joten on mahdollista, että osa pennuista on jo varattuja. Nämä ovat joko meiltä jo pidempään pentua odottaneita tai muuten tuttuja henkilöitä. Muuten pentu voidaan varata ns. alustavalla varauksella, joka vahvistetaan myöhemmin.
Pentujen syntymän jälkeen varaustilanne kartoitetaan ja varauksia vahvistetaan. Varaukset ovat usein sidottuja tiettyyn sukupuoleen, joten varaustilanne muuttuu sen mukaan montako pentua ja mitä sukupuolta syntyy.
Pentua ei voi hankkia pelkän sähköpostin perusteella, vaan haluamme tutustua myös puhelimitse ja kasvotusten tapaamalla.
Pennusta maksetaan aina varausmaksu.
Pentuja pääsee katsomaan noin 4 viikon iästä alkaen.
Jotta voimme valita jokaiselle heille parhaiten soveltuvan pennun, on tärkeää, että olemme saaneet taustatietoa ja tutustuneet tulevaan ohjaajaan. Pyrimme tekemään pentuvalinnat yhdessä tulevan omistajan kanssa. Kovin aikaisessa vaiheessa ei itselle tulevaa yksilöä vielä voida päättää, vaan lopullisten valintojen teko menee yleensä jo lähelle luovutusikää. Pennut kehittyvät huimaa vauhtia, joten 4-7 viikon välissä alkaa tulla enemmän persoonat esiin ja niitä voidaan ’testailla’ ja tämän vuoksi valinnat painottuvat erityisesti kasvattajan luona vietetyn ajan loppua kohden.
Viimeisellä viikolla ennen 7 viikon eli luovutusiän rajapyykkiä eletään kiireisiä aikoja. On tunnistusmerkintää, pentutarkastusta, sopimusten esitäyttöä . Ja viimeisiä pentuvalintoja.
Pyrimme saamaan kaiken valmiiksi luovutuspäivää varten. Pentuoppan toimitamme jo etukäteen sähköisesti ja annamme ohjeita ruokinnan suhteen, jolloin myös uusi ohjaaja voi parhaiten valmistautua ajoissa pennun saapumiseen.
Luovutusta varten varaamme jokaiselle oman ajan, jotta voimme rauhassa käydä asiat läpi.