Pentuinfo

Tietoa astutusta edeltävästä ajasta ja pentuajasta kasvattajan luona aina luovutushetkeen saakka.

Pentuinfo

Olemme keränneet oheen tietoa aina astutusta edeltävästä ajasta pentujen luovutukseen, sekä meillä pennun hankintaan liittyvää muuta asiaa. 

Kaikki koiramme ovat raakaruokinnalla/sekaruokinnalla, niin myös jalostunarttumme. Pohjana ruokinnassa on useita proteiinin lähteitä. Lisäksi on joka päivä ”höysteet” esim. merilevä ja maitohappobakteerit. Marjoja, hedelmiä ja kasviksia on kupissa myös päivittäin. Erilaiset öljyt ja kala, sekä sisäelimet ovat luonnollisesti osa ruokintaa myös. Pyrimme mahdollisimman monipuoliseen ruokintaan ja kiinnitämme erityistä huomiota ravintoon, kun suunnitelmissa on pentue.

Aktiivikaudella astutuksen lähestyessä vähennämme treenausta ja liikutamme tulevaa emää monipuolisesti. Lenkkeilyn ohella on tarjolla omatoimista ulkoilua aidatulla pihalla.

Narttu madotetaan ennen astutusta.

Viimeistään juoksun alkaessa emä jää harrastuksista mammalomalle ja päivät täyttää leppoisammat aktiviteetit ja ulkoilu lauman mukana.

Ruokinta jatkuu samaan malliin ja ruokintakertoja lisätään vähitellen. Kantava narttu syö tiineysajan loppua kohden useita aterioita päivässä, jopa 4-5 ateriaa.

Tiineysaikaan kuuluvat myös madotukset, joskus mahdollinen tiineysultra ja röntgen. Pääasiallisesti emme ultrassa käy, jos tiineys on itse todettavissa. Röntgen ei yleensä ole tarpeen, jos ei ole epäilystä hankalasta synnytyksestä esim. pentuekoon vuoksi.

Tiineyden loppupuolella varustamme pentulan, missä tulevalla emällä on mahdollisuus halutessaan rauhoittua erossa muusta laumasta.

Ensimmäiset pari viikkoa emä viettää pentujen kanssa tiivisti, eikä yleensä juuri muuta halua tehdä, kuin huolehtia pennuista, syödä ja käväistä pikaisesti ulkona.

Pentujen liikkuvuuden lisäännyttyä ja kiinteän ruuan syönnin ”harjoittelun” alettua, alkaa aktiivisempi kausi. Vuodenajan sallimissa puitteissa pennut ulkoilevat kesällä ensimmäisen kerran n. kolmen viikon iässä ja talviaikaan yleensä aikaisintaan neljän viikon ikäisenä. Ensin lyhyitä aikoja useasti, myöhemmin telmien omassa pentuaitauksessaan pihalla.

Päästyään vapauden makuun ja iän karttuessa, pennut viettävät pidempiä aikoja ulkona. Emä saa imettää loppuun asti asteittain vähentäen, jos maitoa ja halua riittää. Pennut aloittavat kiinteän ruuan jauhelihalla ja pentuvellillä. ”Sörsseliin” lisätään uusia aineksia ja lopulta myös kuivamuona. Pennut siis ovat monipuolisella sekaruokinnalla.

Pennuilla on mahdollisuus tutustua myös muihin laumamme jäseniin oman emän lisäksi. Tavallisesti tämä tarkoittaa sitä, että pentuaitauksen takana ulkoilee aikuisia. Onneksemme meille on siunaantunut äidilliset ja sosiaaliset nartut ja jos olosuhteet näin sallivat, voivat muutkin lauman jäsenet viettää aikaa pentujen kanssa vuorotellen lyhyitä hetkiä. Pennuille tämä on loistava tilaisuus saada sosiaalisen käytöksen mallia.

Tarkkailemme pentuja syntymästä aina luovutukseen saakka hyvin tiiviisti. Annamme niille myös yksilöllisiä leikkihetkiä ja laatuaikaa ihmisen kanssa, sekä viemme niitä pienille kävelyille lähimaastoon. 

Luovutamme pennut Kennelliiton ohjeiden mukaisesti aikaisintaan 7 viikon iässä, rekisteröitynä, madotettuina, sirutettuina ja eläinlääkärin tarkastamina, josta tulee kirjallinen pentutarkastustodistus. 

Pentujen mukana uuteen kotiin lähtee ruokinta- ja hoito-ohjeet ja pentupaketti. 

Pennuista laaditaan Kennelliiton kauppasopimus tai sijoitussopimus.

Spl-kasvattajana voimme liittää sinut Saksanpaimenkoiraliiton jäseneksi , jolloin etuna on ensimmäinen vuosi maksuton. (Tämä voimassa,jos et ole ennestään jäsen.)

Haluamme  tarjota kaiken tukemme kasvattiemme omistajille myös tulevaisuudessa. Yhteydenottonne on ilomme ja apua sekä neuvoa on tarjolla 24/7. Meille voi myös aina poiketa käymään ja koiraa näyttämään tai tulla treenaamaan meidän kentälle.

Järjestämme kasvateille  tapaamisia ja koulutustapahtumia. Näihin ovat kaikki kasvattimme perheenjäsenineen tervetulleita.

Vastuuntuntoisuutta ja halukkuutta yhteydenpitoon.

Halua ja mahdollisuutta tarjota pennulle arvoisensa aktiivinen, harrastava ja rakastava koti.

Halua luustokuvata  ja terveystarkastaa koiransa. Järjestämme ajoittain yhteisiä väli- ja virallisia kuvauksia, joissa koiran koko luusto kuvataan. Pevisa- tutkimukset mahdollistavat rodun kasvattajien saavan koirien terveydestä arvokasta tietoa, mitä voidaan hyödyntää tärkeitä jalostusvalintoja tehtäessä. Kantamalla kortemme yhteiseen kekoon, meillä on tulevaisuudessakin hyviä ja terveitä saksanpaimenkoiria!

Kun tiedustelet meiltä pentua, liitäthän sähköpostiisi koko nimesi ja puhelinnumerosi. Kerro lisäksi myös hieman tietoja itsestäsi ja koiraharrastustaustastasi, mitä odotat pennulta/ millasta pentua etsit. Myös puhelimitse tapahtuvien tiedustelujen jälkeen kannattaa laittaa lyhyt viesti/viittaus ja yhteystiedot sähköpostiin, niin ne säilyvät meillä tallessa.  

Nopein tapa tavoittaa on soitto meille. Ajoittain on pentukiireitä ja yhteydenottoja on niin paljon, että sähköpostiliikenteessä tulee valitettavasti väkisin viivettä. 

Yhteydenotot kannattaa ensisijaisesti laittaa sähköpostilla tai kotisivujen lomakkeen kautta.

Otamme pentuihin varauksia joskus jo ennen pentujen syntymää, joten on mahdollista, että osa pennuista on jo varattuja.  Nämä ovat joko meiltä jo pidempään pentua odottaneita tai muuten tuttuja henkilöitä.  Muuten pentu voidaan varata ns. alustavalla varauksella, joka vahvistetaan myöhemmin.

Pentujen syntymän jälkeen varaustilanne kartoitetaan ja varauksia vahvistetaan. Varaukset ovat usein sidottuja tiettyyn sukupuoleen, joten varaustilanne muuttuu sen mukaan montako pentua ja mitä sukupuolta syntyy.

Pentua ei voi hankkia pelkän sähköpostin perusteella, vaan haluamme tutustua myös puhelimitse ja kasvotusten tapaamalla.

Pennusta maksetaan aina varausmaksu.

Pentuja pääsee katsomaan noin 4 viikon iästä alkaen. 

Jotta voimme valita jokaiselle heille parhaiten soveltuvan pennun, on tärkeää, että olemme saaneet taustatietoa ja tutustuneet tulevaan ohjaajaan. Pyrimme tekemään pentuvalinnat yhdessä tulevan omistajan kanssa. Kovin aikaisessa vaiheessa ei itselle tulevaa yksilöä vielä voida päättää, vaan lopullisten valintojen teko menee yleensä jo lähelle luovutusikää. Pennut kehittyvät huimaa vauhtia, joten 4-7 viikon välissä alkaa tulla enemmän persoonat esiin ja niitä voidaan ’testailla’  ja tämän vuoksi valinnat painottuvat erityisesti kasvattajan luona vietetyn ajan loppua kohden.

Viimeisellä viikolla ennen 7 viikon eli luovutusiän rajapyykkiä eletään kiireisiä aikoja. On tunnistusmerkintää, pentutarkastusta, sopimusten esitäyttöä. Ja viimeisiä pentuvalintoja. 

Pyrimme saamaan kaiken valmiiksi luovutuspäivää varten. Pentuoppan toimitamme jo etukäteen sähköisesti ja annamme ohjeita ruokinnan suhteen, jolloin myös uusi ohjaaja voi parhaiten valmistautua ajoissa pennun saapumiseen.

Luovutusta varten varaamme jokaiselle oman ajan,  jotta voimme rauhassa käydä asiat läpi.

Ota yhteyttä

email

kennel@fabirron.com

lomake

kotisivuilla

Soita

+358 45 6306540

Laita viestiä, kun
 • Etsit aktiivista harrastuskoiraa perheenjäseneksi
 • Olet aidosti kiinnostunut meillä olevasta pentueesta
 • Olet sitoutunut koiran pitoon ja kouluttamiseen
 • Tiedostat rodun haasteet
 • Haluat tarjota rodun tarpeen mukaista liikuntaa
 • Haluat pitää yhteyttä kasvattajaan
 • Pevisa- tutkimukset ovat itsestäänselvyys

Etsimme ajoittain narttupennuille tavoitteellisesti harrastavia ja yhteistyöstä kiinnostuneita sijoituskoteja kohtuuetäisyydellä Akaasta. Jos olet kiinnostunut sijoituskoirasta, ota yhteyttä!

Ota yhteyttä

email

kennel@fabirron.com

lomake

kotisivuilla

Soita

+358 45 630 6540

Laita viestiä, kun
 • Etsit aktiivista harrastuskoiraa perheenjäseneksi
 • Olet aidosti kiinnostunut meillä olevasta pentueesta
 • Olet sitoutunut koiran pitoon ja kouluttamiseen
 • Tiedostat rodun haasteet
 • Haluat tarjota rodun tarpeen mukaista liikuntaa
 • Haluat pitää yhteyttä kasvattajaan
 • Pevisa- tutkimukset ovat itsestäänselvyys

Etsimme ajoittain narttupennuille tavoitteellisesti harrastavia ja yhteistyöstä kiinnostuneita sijoituskoteja kohtuuetäisyydellä Akaasta. Jos olet kiinnostunut sijoituskoirasta, ota yhteyttä!