Kasvatustyö

Kasvatamme pienimuotoisesti käyttölinjaisen saksanpaimenkoiran pentuja aktiiviseen harrastukseen ja työhön.

Kasvatustyön perusta

Viettikestävyys, hermorakenne, toimintakyky, käyttökoiran ominaisuudet ja terveys. Tavoitteena tasapainoinen ja toimiva saksanpaimenkoira.

Tavoitteet

Kasvatustyömme tavoitteena on terve, hyvähermoinen ja vietikäs saksanpaimenkoira, joka sopii ominaisuuksiensa puolesta niin harrastukseen, työhön kuin aktiiviseen vapaa-aikaankin.

Terveys, hyvä hermorakenne ja erinomaiset käyttöominaisuudet ovat avainasemassa saksanpaimenkoiran jalostuksessa. Loppumaton halu tehdä työtä, kyky toimia myös paineen alla erilaisissa olosuhteissa, täysi ja rauhallinen ote ja halu taistella, ovat arvostamiamme ominaisuuksia, joita hyvältä koiralta vaaditaan. Jalostuskoiran tulee olla erittäin terve, niin luuston kuin yleisterveyden osalta. Jalostustyölle asetetut korkeat kriteerit tekevät kasvatustyöstä haastavaa ja antoisaa.

Elämää saksaksanpaimenkoiran kanssa

Elämä ja harrastaminen saksanpaimenkoiran kanssa on avannut meille, mitä todella merkitsevät sanat: työ, omistautuminen, päättäväisyys, uskollisuus, rakkaus ja kiintymys. Rotu ja saksanpaimenkoira on ollut osa elämäämme jo pienestä pitäen, jolloin ihailtiin koiria ja seurattiin muiden koulutusta. Ensimmäisen yhteisen saksanpaimenkoiramme myötä vuonna 1988 suuntasimme yhdessä koulutuskentälle. Noista ajoista ei olla paljon muututtu. Rakkaus rotuun ja harrastamiseen on säilynyt läpi vuosien ja edelleen suuntaamme koulutuskentälle, seminaariin, leirille ja jälkipellolle. Tie on käynyt läpi kansallisten ja päätynyt suojelun harrastamiseen. Käytännössä siis omistamme suurimman osan ajasta koirille. Ja niin kliseiselle kuin se kuulostaakin, koirat todellakin ovat elämän rikkaus!

Matka jatkuu

Matka maailman parhaan harrastuksen parissa on ollut opettavainen ja antoisa. Rodun ja harrastuksen puitteissa on kerätty kokemusta ja tietoa jo useamman vuoden verran. Jos haluat kysyä tarkemmin kasvatustyöstämme, menneestä tai tulevasta, ota rohkeasti yhteyttä!

2014
  • Ensimmäinen Fabirron saksanpaimenkoirapentue.

(Ensimmäinen meillä syntynyt saksanpaimenkoirapentue toisen kasvattajan sijoituskoiralle 2002. Tästä haave kasvattamisesta alkoi.)

2005
  • Kasvattajakurssi ja Kennelnimi Fabirron (Kennelliitto) & Spl- kasvattajakurssi (2005 – 2006)
1988
  • Saksanpaimenkoiraharrastus alkaa