Saksanpaimenkoiranarttu etsii uutta kotia

Share on facebook
Share on twitter

Saksanpaimenkoiranarttu etsii harrastavaa kotia. Kasvattimme, 1½ vuotias saksanpaimenkoiranarttu Neve ( Bacteroides Jabo -Fabirron Fira), etsii uutta harrastavaa kotia. Perheen vanhempi narttu ei ole koskaan hyväksynyt nuorempaa ja stressi laumassa on lisääntynyt narttujen erillään pitämisen vuoksi ja siksi omistaja on päätynyt uuden kodin etsintään.

Koiralla on ollut joitain koirakavereita, joiden kanssa se on käynyt juoksemassa ja tullut hyvin toimeen, joten saamastaan käytösmallista huolimatta ei ainakaan toistaiseksi ole osoittanut samanlaista käytöstä muita kohtaan. Parhaimpana vaihtoehtona uudelle laumalle kuitenkin mielestämme olisi joko ainoana koirana tai esim. uroksen kanssa eläminen. Uudelta omistajalta toivomme kokemusta rodusta ja koiranlukutaitoa.

Pitkään jatkunut stressitilanne on saanut aikaiseksi ajoittaista kutinaa ja korvien raapimista. Tämä on ollut ajoittaista siten, että kun koira on saanut olla erikseen vanhemmasta nartusta (esim. toinen mökillä ja toinen kotona), ovat oireet vähentyneet ja hävinneet. Koira on käynyt lääkärissä ja ell usuttanut ostamaan allergisen ruokaa. Aikasiemmin syönyt Acanaa ja Maukkaan pötköjä ilman oiretta. Kärjistyneen tilanteen ja asiayhteyksien vuoksi oletuksena stressiin reagoiminen ja mitään järkyttäviä ’verilleraapimisia’ ei ole ollut, mutta toki pitää ottaa huomioon, että voi kestää pidempään, ennenkuin tilanne tasaantuu uudessa kodissa ja vasta sitten nähdään, mikä on koiran todellinen tilanne normaalissa ja stressittömässä ympäristössä.

Neven yleisterveys on hyvä ja sille on varattu kuvausaika Ventelälle, mutta vapaita aikoja oli vasta kuukauden päähän heinäkuun alkuun. Tähän mennessä kuvatut sisarukset ovat olleet luustoterveitä ja Nevellä ei ole ollut mitään ontumisia tms. kasvuaikana. Se on ketterä ja liikkuu erittäin hyvin.

Neve on keskikokoinen, omistajan arvio säkäkorkeudesta n. 57cm ja painoa 27kg.Neve on arjessa normaali perusrauhallinen ja miellyttäväluonteinen koira. Osaa siis rauhoittua, kun sen aika on, mutta syttyy tekemiseen erittäin hyvin. Neve on myös normaalin sosiaalinen. Vieraiden kanssa ei ole kontakteja kuitenkaan kovin runsaasti ollut, joten se tutustuu rauhassa vieraaseen eikä ui suoraan liiveihin. Esim koulutuskentällä kuitenkin vieras voi ongelmitta ottaa koiran ja tehdä sillä, joten mielestämme aivan normaalin sosiaalinen ja kiva koira.Koulutuksessa koiran kanssa on käyty tottis- ja metsäjälkiryhmissä, eli näihin on pohjia tehty. Koira tykkää etsiä ja on erittäin hyvä nenätyöskentelijä. Se on myös hyvin aktiivinen ohjaajalle ja rakastaa kaikkea tekemistä. Moottoria löytyy, joten ihan hyvä, jos ohjaajalla olisi myös pohjia kouluttamiseen. Mukavan oloinen aihio harrastamiseen, joten ehdottomasti ensisijaisesti etsinnässä siis harrastava loppuelämän koti.

Tiedustelut koirasta puhelimitse 0456306540.

Vieritä ylös

Sivustolla käytetään evästeitä. Evästeet tekevät sivuston käyttämisestä helppoa, nopeaa ja käyttäjäystävällistä. Lue lisää